НОВИНИ КАФЕДРИ

УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ КАФЕДРИ В КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ УЧЕНИХ

23 листопада 2023 року студентка 2 курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Олена ЗУБАЛЬ взяла участь у роботі другої конференції молодих учених «Перспективи регіонального та місцевого розвитку» з доповіддю «Теоретико-методичні підходи до розробки типової структурної моделі органу публічної влади задля сталого розвитку територій і територіальних громад» (керівник д. держ. пр. наук, професор кафедри ДУіМС Олег ПОЛОВЦЕВ).

УЧАСТЬ У НАРАДІ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЄДКІ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ

09 листопада 2023 року в.о.завідувача кафедри державного управління та адміністрування, д.держ.упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА взяла участь у нараді щодо підготовки до проведення ЄДКІ за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування, за участю представників МОН, НАДС, Науково-методичного центру ВФПО та закладів освіти, що готують фахівців за зазначеною спеціальністю

РОБОТА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ В ЯКОСТІ ЕКСПЕРТА НАЗЯВО

З 2 по 4 листопада 2023 року доцент кафедри Оксана ПРОНІНА взяла участь у роботі експертної групи, яка здійснювала акредитацію освітніх програм

МІЖНАРОДНЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ДУіМС

В.о.завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д.держ.упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА взяла участь у міжнародному підвищенні кваліфікації на тему: «Академічна доброчесність та тайм-менеджмент при підготовці наукових робіт: зарубіжний та вітчизняний досвід».

УЧАСТЬ У РАДІОДИКТАНТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

27 жовтня 2023 року в День української писемності та мови кафедра державного управління і місцевого самоврядування взяла участь у радіодиктанті національної єдності.

УЧАСТЬ У V МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ ТА МІСЦЕВОМУ РІВНЯХ»

26 жовтня 2023 року в. о. завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д. держ. упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА взяла участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Публічне управління для сталого розвитку: виклики та перспективи на національному та місцевому рівнях», організованої Маріупольським державним університетом за підтримки Optima Project – проєкту Erasmus+ напрямку KA2 «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia».

ВІТАЄМО КАФЕДРУ!!!

25 жовтня 2023 року за підсумками конкурсу «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» у 2023 році у номінації «Підготовка магістрів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування» кафедра державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету посіла друге місце.

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ В МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ DAAD-2023 «КОНФЛІКТИ В КОНТЕКСТІ ДОПОМОГИ БІЖЕНЦЯМ»

Доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, кандидат педагогічних наук, доцент Наталя КОВАЛЬСЬКА закінчила роботу в Міжнародному проєкті DAAD-2023 «Конфлікти в контексті допомоги біженцям», який тривав від січня до вересня 2023 року. Результати роботи було озвучено на підсумковій конференції з представниками Гамбурзького університету (Федеративна Республіка Німеччини) та учасниками проєкту з України, Киргизії, Молдови.

НАГОРОДЖЕННЯ ПРОФЕСОРСЬКО-ВИКЛАДАЦЬКОГО СКЛАДУ КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

На плановому засіданні Вченої ради ХНТУ до Дня працівників освіти було нагороджено професорсько-викладацький склад кафедри державного управління і місцевого самоврядування.

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ І СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ДУіМС В ПУБЛІЧНІЙ ЛЕКЦІЇ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ МАРІАНИ МАЦЦУКАТО

17 жовтня 2023 року д. держ. упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА разом зі студентами другого і третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування взяли участь у публічній лекції на тему «Directing Inclusive and Sustainable Growth: A Mission-Oriented Approach (A Discussion on Opportunities for Ukraine)», яку провела Mariana Mazzucato (Маріана Маццукато) – професорка Університетського коледжу Лондона (UCL), директорка-засновниця Інституту інновацій та громадських цілей UCL (IIPP), доктор філософії, авторка книг «Підприємницька держава», «Цінність усього», «Місія економіки» та «Велика афера».

ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ ТА ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

11 жовтня 2023 року на запрошення Житомирського регіонального центру підвищення кваліфікації Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради в. о. завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування, доктор наук з державного управління, професор Вікторія ФІЛІППОВА прочитала лекцію для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування на тему «Актуальні питання розвитку громадянського суспільства в Україні».

УЧАСТЬ В СЕМІНАРІ ДЛЯ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД

28-30 вересня 2023 року професор Вікторія ФІЛІППОВА на запрошення Інституту політичної освіти в якості експерта провела навчання депутатів місцевих рад з питань бюджетування на місцевому рівні.

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ В РОБОТІ ПРЕЗЕНТАЦІЙНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

29 вересня 2023 року доктор наук з державного управління, професор, в.о. завідувача кафедри державного управління та місцевого самоврядування Вікторія ФІЛІППОВА та кандидат педагогічних наук, доцент, практичний психолог університету Наталія КОВАЛЬСЬКА взяли у роботі презентаційної конференції «Надання послуг з психосоціальної підтримки в Миколаївській та Херсонській областях».

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КФЕДРИ В МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

28 вересня 2023 року в.о. завідувача кафедри, доктор наук з державного управління, професор Вікторія ФІЛІППОВА взяла участь в роботі І Міжнародної науково-практичної конференції «ТРАНСПОРТ, ПОРТ, ЛОГІСТИКА, БЕЗПЕКА: ВИКЛИКИ СУЧАСНОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ».

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ

14.09.2023 року доцент кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Наталя КОВАЛЬСЬКА пройшла підвищення кваліфікації за темою «Психологічне здоров’я освітян» та отримала сертифікат №ПК-К 23-09/129 від 14.09.2023р. (0,2 кредити ECTS/6 годин).