Головна

Про університет / Новини університету / Наш ректор – почесний громадянин м. Херсона

Наш ректор – почесний громадянин м. Херсона

12 вересня 2014 р. на пленарному засіданні XXXVI сесії Херсонської міської ради VI скликання ректору нашого університету Юрію Миколайовичу Бардачову було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Херсона».

Бардачов Ю.М. – доктор технічних наук, професор, відмінник освіти України, заслужений діяч науки і техніки України, голова Ради ректорів ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації Херсонської області, голова Науково-координаційної ради Херсонської області Південного наукового центру НАН і МОН України, почесний професор Харківського національного університету радіоелектроніки, почесний запрошений професор Інституту бізнесу Нью-Порта (США), почесний професор Херсонського державного аграрного університету.

Таку почесну нагороду наш ректор здобув наполегливою працею, адже Ю.М. Бардачов не лише вже багато років є досвідченим керівником потужного університету, прекрасним вченим, а й активним громадським діячем, справжнім патріотом нашого рідного міста. Юрія Миколайовича по праву можна назвати меценатом. Він є головою піклувальної ради Херсонського державного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша. Неодноразово був ініціатором благодійних акцій по наданню матеріальної допомоги ветеранам праці й Великої Вітчизняної війни. Також Юрій Миколайович постійно надає неоціненну допомогу в організаційній роботі з дітьми-сиротами Великоолександрівського та Старозбур’ївського дитячих будинків, матеріально допомагає дітям з онкологічними захворюваннями. Завдяки спонсорській діяльності Бардачова Ю.М. команда КВК ХНТУ «Убей бобра» і команда з баскетболу вже кілька років завойовують призові місця.

Вже понад 17 років трудового шляху Ю.М. Бардачов очолює наш університет, який з його ініціативи перетворений у національний. Компетентний, енергійний, ініціативний керівник з високими організаторськими, здібностями, він сформував в університеті високопрофесійний професорсько-викладацький колектив однодумців, створив умови для здійснення ефективного навчального процесу. Знанням справи, чуйним і уважним ставленням до людей він завоював заслужений авторитет серед студен­тства, викладачів та громади нашого міста.

Колектив університету щиро вітає Юрія Миколайовича з отриманням такої почесної державної відзнаки та бажає міцного здоров’я і подальшого здійснення творчих планів!

Юрію Миколайовичу! Ми раді за Вас, пишаємося Вами, бажаємо процвітання і благополуччя у нелегкій ​​і самовідданій роботі! Нехай щира довіра Ваших колег і всебічна підтримка рідних та друзів надають Вам сили для подальшої плідної праці на благо нашого університету та рідного міста!