СЕМІНАР-СТАЖУВАННЯ «ГРОМАДСЬКА ШКОЛА ДІЄВИХ ПРАКТИК ЄС»

3-7 липня 2017 року в м. Дніпро пройшов семінар-стажування Громадської школи дієвих практик ЄС #CISEP.

У роботі семінару взяв участь доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ к.т.н., доцент Дурман Микола Олександрович, який виборов право участі в заході з понад чотирьох тисяч заявників.

Організаторами семінару виступили Інститут Європейської політики (Німеччина) та «Громадська палата України», які доклали максимум зусиль, щоб 25 громадських активістів, науковців, депутатів місцевих рад зі всієї України мали можливість теоретично вивчити та практично ознайомитися з усіма аспектами втілення в життя Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Досвідчені експерти-консультанти – Мартін Стейн, Анатолій Куцевол, Ольга Безпалко створили дружню та відкриту атмосферу, щоб кожен учасник отримав цікаві теоретичні знання та низку дієвих практичних навичок.

Учасники семінару вивчали зміст і структуру Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, ґрунтовно аргументували користь дії цієї Угоди в частині зони вільної торгівлі, готувалися до проведення дебатів з цих питань, тобто проводили час змістовно та якісно.

У межах семінару доцент М.О.Дурман також прочитав доповідь на тему: «Митні питання та сприяння торгівлі в рамках Угоди про Асоціацію Україна – ЄС».

Участь у семінарі дасть змогу просувати в українському середовищі ідеї співпраці з Євросоюзом, надавати всім зацікавленим сторонам практичні поради щодо такої співпраці в різних галузях соціального та економічного життя.