НОВИНИ КАФЕДРИ

УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ 3-го КУРСУ АНАСТАСІЇ ГОЛОВОЇ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ЕЛЕКТРОННОГО УРЯДУВАННЯ

Упродовж 18-19 травня 2021 року в базовому закладі КПІ ім. Ігоря Сікорського проходила студентська олімпіада з навчальної дисципліни «Електронне урядування» в онлайн-форматі. До участі було запрошено студентів, які зацікавлені в розвитку електронного урядування та електронної демократії в Україні. Цього року в заході брали участь студенти з усіх спеціальностей та закладів вищої освіти.

В І Т А Є М О!

2021 року в київському видавництві «Ліра-К» за науковою редакцією Т. Шаравари вийшла друком колективна монографія «Політичні трансформації сучасного суспільства» (216 с.).

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ В МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

20-21 травня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський та доцент кафедри кандидат філологічних наук, доцент В. М. Демченко взяли участь у IV Міжнародній науково-практичній конференції «Мова як засіб міжкультурної комунікації», що відбулася на базі ХНТУ.

КАФЕДРА ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЩИРО ВІТАЄ СВОЇХ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ!

Здобуття наукового ступеня та присвоєння вченого звання – це свято для будь-якого науковця! У День української вишиванки кафедра державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету засяяла "новими кольорами": дипломи докторів наук з державного управління отримали професори кафедри Микола Дурман і Вікторія Філіппова, атестати доцентів одержали доценти кафедри Володимир Клюцевський та Олена Дурман. Це по‑справжньому значний "ужинок" не то що для однієї кафедри, а й для всього університету.

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ХНТУ У ДНІ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

20 травня 2021 року викладачі та співробітники кафедри державного управління і місцевого самоврядування на чолі із завідувачем кафедри доктором наук з державного управління, професором, заслуженим працівником освіти України Іваном Лопушинським взяли участь у Дні відкритих дверей державної служби.

УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ НА ТЕМУ: «ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО І ВЛАДА – ДВА КРИЛА СТІЙКОЇ, НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ»

18 травня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський разом з доцентами кафедри, кандидатами наук з державного управління, доцентами О. В. Проніною та О. Л. Дурман взяв участь у Круглому столі на тему: «Громадянське суспільство і влада – два крила стійкої, незалежної України», який відбувся в онлайн-режимі на платформі Zoom.

Участь професора кафедри державного управління і місцевого самоврядування Вікторії Філіппової у вебінарі

18 травня 2021 року д. держ. упр., професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Вікторія Філіппова взяла участь у вебінарі «Полегшуємо перевірку на плагіат разом з Unicheck». У ході вебінару спікери заходу Андрій Сідляренко – експерт з академічної доброчесності та комерційний директор Unicheck та Наталія Солоп – провідний менеджер по роботі з клієнтами в Unicheck розказали учасникам про кроки, які варто зробити, щоб полегшити перевірку текстів на наявність запозичень та плагіату і поділилися знаннями про те, як забезпечити академічну доброчесність в університеті за допомогою онлайн інструментів.

УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ "СПРИЯННЯ ЕКОНОМІЧНІЙ УЧАСТІ ВРАЗЛИВИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ, ВКЛЮЧНО З ВНУТРІШНЬОПЕРЕМІЩЕНИМИ ОСОБАМИ, У РЕГІОНІ АЗОВСЬКОГО МОРЯ"

18 травня 2021 року відбулася заключна конференція «Місцеве самоврядування та жінки-підприємиці: у пошуках ефективної моделі комунікації» І-ої фази проєкту «Сприяння економічній участі вразливих груп населення, включно з внутрішньо переміщеними особами, у регіоні Азовського моря», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини.

НАГОРОДЖЕННЯ ГРАМОТАМИ СТУДЕНТІВ БАКАЛАВРАТУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ З НАГОДИ ДНЯ НАУКИ

17 травня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський та керівник студентської наукової проблемної групи спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», кандидат наук з державного управління, доцент О. Л. Дурман від імені керівництва ХНТУ вручили грамоти студентам, які впродовж 2020-2021 навчального року брали активну участь у навчально-науковій діяльності спеціальності.

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ Л. В. БОНДАРЕВОЇ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ COVID-19»

17 травня 2021 року заступник директора Департаменту здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування (за сумісництвом) Л. В. Бондарева провела гостьову лекцію для студентів бакалаврату, магістратури та аспірантури спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» на тему: «Актуальні проблеми вакцинації проти COVID-19».

ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ГРОМАДСЬКОЇ НАУКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ВСЕУКРАЇНСЬКА АСАМБЛЕЯ ДОКТОРІВ НАУК З ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ»

13 травня 2021 року відбулися Загальні збори громадської наукової організації «Всеукраїнська Асамблея докторів наук з державного управління» (ВАДНД). Загальні збори було проведено в онлайн форматі на платформі Zoom. На Загальних зборах ВАДНД були присутні уповноважені делегати від Відокремлених підрозділів ВАДНД у кількості 11 (одинадцяти) осіб, що складає 65% від зареєстрованих у встановленому законодавством порядку відокремлених підрозділів ВАДНД. Херсонський відокремлений підрозділ представляв доктор наук з державного управління, доцент, заслужений представник освіти України професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Микола Олександрович Дурман.

ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА ІВАНА ЛОПУШИНСЬКОГО В ЧОРНОМОРСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ

14 і 15 травня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили (м. Миколаїв), з яким ХНТУ підписано угоду про довгострокову співпрацю.

УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ ХНТУ У ВИЇЗНІЙ ЛЕКЦІЇ ДО ХЕРСОНСЬКОЇ ОДА

13 травня 2021 року старший викладач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, кандидат педагогічних наук Данілова Лариса Володимирівна організувала для студентів першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» денної та заочної форм навчання виїзну лекцію до Херсонської обласної державної адміністрації в межах навчальної дисципліни «Моделювання управлінських рішень в конкретних умовах».

В І Т А Є М О!

Ковальську Наталю Михайлівну