НОВИНИ КАФЕДРИ

ПРЕМ'ЄРА ДОКУМЕНТАЛЬНОЇ СТРІЧКИ «(НЕ)ВІДОМИЙ ГОЛОКОСТ»

13 вересня 2021 року студенти 4 курсу першого (бакалаврського) та здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" Херсонського національного технічного університету разом із заступником завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування з організаційно-виховної роботи к. держ. упр., доцентом О. Л. Дурман відвідали прем’єру документальної стрічки «(Не)відомий голокост».

ЕКСКУРСІЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ» ДО МУЗЕЮ ТА СТУДЕНТСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ ХНТУ

13 вересня 2021 для студентів перших-третіх курсів Херсонського національного технічного університету спеціальності «Публічне управління та адміністрування» кураторами груп 1УА та 3УА к. держ. упр., доцентом Дурман Оленою Леонідівною та к. е. н., доцентом Губою Мариною Ігорівною було організовано екскурсію стінами ХНТУ.

ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА І. П. ЛОПУШИНСЬКОГО В ЧОРНОМОРСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ

10-11 вересня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував у відрядженні в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили (м. Миколаїв), з яким ХНТУ укладено довгострокову угоду про співпрацю.

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРКИ КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В.Д.ФІЛІППОВОЇ

06 вересня 2021 року відбулася відкрита лекція доктора наук з державного управління, доцента Філіппової Вікторії Дмитрівни на здобуття вченого звання професора кафедри державного управління і місцевого самоврядування. Лекцію було проведено для студентів групи 2 УА спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування». На лекції були присутні: декан факультуту міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу Софієнко А.В., завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д.держ.упр., професор Лопушинський І.П., професори кафедри Дурман М.О., Половцев О.В., доценти кафедри Проніна О.В., Оленковська Л.П., Демченко В.М., Ковальська Н.М.

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ М.О. ДУРМАНА НА ТЕМУ: "ІНФОРМАЦІЯ ТА ЇЇ РОЛЬ У РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ"

06 вересня 2021 року доктор наук з державного управління, доцент, заслужений працівник освіти України професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Микола Дурман провів відкриту лекцію для студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» з дисципліни «Інформаційна політика» на тему: «Інформація та її роль у розвитку інформаційного простору».

В І Т А Є М О!

Кафедра державного управління і місцевого самоврядування щиро вітає своїх науково-педагогічних працівників!

УРОЧИСТОСТІ В ХНТУ З НАГОДИ ДНЯ ЗНАНЬ

У Херсонському національному технічному університеті відбулося свято з нагоди Дня знань. Учасниками заходу також стали студенти 1 курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА І. П. ЛОПУШИНСЬКОГО В МАУП

30 – 31 серпня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував у Міжрегіональній академії управління персоналом (м. Київ).

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА М. О. ДУРМАНА У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ СЕМІНАРІ-НАРАДІ З ПИТАНЬ ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ПЕРЕЛІКУ ГАЛУЗЕЙ ТА СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

27 серпня 2021 року заступник завідувача, професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету д. держ. упр., доцент, заслужений працівник освіти України М. О. Дурман у режимі онлайн узяв участь у роботі Всеукраїнського семінару-наради з питань внесення змін до переліку галузей та спеціальностей.

ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА І. П. ЛОПУШИНСЬКОГО В УНІВЕРСИТЕТІ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ

27 серпня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував в Університеті митної справи та фінансів (м. Дніпро), з яким ХНТУ підписано довгострокову угоду про співпрацю.

УЧАСТЬ У ПУБЛІЧНОМУ ФОРУМІ «ЗУПИНИТИ НЕ МОЖНА ПРОДОВЖИТИ. ДЕ ПОСТАВИТИ КОМУ В ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ?»

26 серпня 2021 року професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування д.держ.упр. Микола Дурман на запрошення Олександра Солонтая, відомого політолога, директора програм практичної політики Інституту Політичної Освіти, взяв участь у публічному форумі «Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?», присвяченому процесам та особливостям реформи децентралізації в Південній Україні.

ЗАСІДАННЯ З РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА ПЕРІОД ДО 2030 РОКУ

25 серпня 2021 року відбулося чергове засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Херсонської міської територіальної громади до 2030 року, в якому взяли участь професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Микола Дурман та доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, виконавчий директор Херсонського обласного відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська.

В І Т А Є М О!

Наказом Міністра освіти і науки України С. М. Шкарлета від 02.06.2021 року № 230-к «Про нагородження науково-педагогічних працівників» за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктора наук з державного управління, професора, заслуженого працівника освіти України, Почесного громадянина міста Херсона Івана Петровича Лопушинського нагороджено найвищою освітянською відзнакою – нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення».

Участь професорки кафедри державного управління і місцевого самоврядування Філіппової В. Д. в роботі тимчасової робочої групи з визначення критеріїв спроможності ЗНЗ Херсонської області

27 липня 2021 року доктор наук з державного управління, професорка кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Вікторія Філіппова взяла участь у роботі тимчасової робочої групи з визначення критеріїв спроможності загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області надавати якісні освітні послуги. До складу тимчасової робочої групи увійшли представники Херсонської обласної ради, управління Державної служби якості освіти у Херсонській області та представники закладів вищої освіти Херсонщини.

ЯК ПІДЛІТКИ ЗМІНЮЮТЬ ХЕРСОН

У Херсоні два десятка школярів замість відпочинку і розваг на літніх канікулах розробили 4 дуже цікавих проєкти для покращення життя в місті. Саме зараз вони подають їх до Громадського бюджету міста. Підлітки розгорнули таку активну діяльність, що за 1,5 місяці встигли популяризувати свої ідеї, провівши кілька публічних презентацій, у тому числі і на сесії Херсонської міської ради.