Головна

Про університет / Новини університету / УЧАСТЬ У РОБОТІ ЖУРІ ЮВІЛЕЙНОЇ 90 МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

УЧАСТЬ У РОБОТІ ЖУРІ ЮВІЛЕЙНОЇ 90 МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

11 квітня на базі Національного університету харчових технологій у столиці України відбулась Ювілейна 90 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів, студентів НУХТ «Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людства у ХХІ столітті».

В рамках роботи секцій було презентовано роботи здобувачів, що приймають участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»Завідувач кафедри харчових технологій, д.т.н., професор Валько Микола Іванович увійшов до складу авторитетного журі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології».

До кладу журі входили також відомі фахівці з Національного університету харчових технологій і Одеського національного технологічного університету. Журі оцінювало роботи за презентацію, вміння чітко і зрозуміло викласти сутність проведених досліджень і можливість реального впровадження у виробництво харчової продукції.

На конкурс наукових робіт по секції 1.3 Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів було подано 29 робіт з різних університетів і наукових установ. Авторитетним журі для участі у другому етапі було відібрано 11 кращих робіт.

Були представлені роботи по створенню принципово нових видів хлібобулочних виробів в тому числі без глютену, галет з додаванням органічних продуктів, різноманітних крекерів підвищеної харчової цінності.

Питання, розглянуті під час роботи конференції, сприятимуть підвищенню потенціалу фахівців у сфері харчових технологій та налагодженню тісних взаємозв’язків нашого університету з іншими університетами та організаціями.