Головна

Про університет / Новини університету / «ХНТУ забезпечує ринок праці конкурентоспроможними фахівцями, студентів – працевлаштуванням»

«ХНТУ забезпечує ринок праці конкурентоспроможними фахівцями, студентів – працевлаштуванням»

Нещодавно у стінах Херсонського національного технічного університету відбулася зустріч студентів та випускників факультету МЕВ, управління і бізнесу з роботодавцями Херсонської області.

На зустрічі були присутні представники транспортної логістичної компанії TRANSLOYD, національної мережі готелів Reikartz Hotel Group, ПП Макієвська, студенти 4-5 курсів та випускники спеціальностей «Менеджмент організацій і адміністрування», «Маркетинг», «Бізнес-адміністрування» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

Під час зустрічі студенти отримали інформацію про вимоги до знань і умінь, якими випускники мають володіти, щоб отримати перше робоче місце в даних організаціях, та про проблеми, які можуть виникати при працевлаштуванні і можливі шляхи їх вирішення.

Представники компаній акцентували увагу на можливості стажування та подальшого працевлаштування студентів.

Ними було запропоновано працевлаштування на наступних посадах:

- менеджер-логіст;

- менеджер з продажу;

- маркетолог;

- адміністратор готелю;

- адміністратор готельно-ресторанного комплексу;

- адміністратор рецепції;

- та ін.

Інформація, яка була донесена до майбутніх випускників, викликала неабияку зацікавленість учасників заходу.

У ході зустрічі студенти мали можливість безпосередньо поспілкуватись з роботодавцями та задати питання щодо можливості працевлаштування та проходження практики на підприємствах.

Проректор з наукової роботи, завідувач кафедри менеджменту та маркетингу Савіна Г.Г. звернула увагу на те, що підготовка конкурентоспроможного фахівця потребує щоденної клопіткої роботи викладацького складу. Але для того, щоб ця робота була результативною, необхідна тісна співпраця з потенційними роботодавцями, які формують чіткі вимоги до сучасного спеціаліста. То ж саме такі зустрічі роботодавців зі студентами та викладачами дозволяють отримати цінну інформацію, а також зворотній зв’язок від усіх зацікавлених сторін. Це, у свою чергу, сприяє покращенню наукової, методичної та виховної роботи зі студентами.