Головна

Про університет / Новини університету / Проведено Х студентську науково-практичну конференцію «Проблеми економіки підприємств Херсонського регіону»

Проведено Х студентську науково-практичну конференцію «Проблеми економіки підприємств Херсонського регіону»

15 травня 2015 р. кафедрою економіки і підприємництва була проведена ювілейна Х студентська науково-практична конференція «Проблеми економіки підприємств Херсонського регіону» за участю студентів 4 і 5 курсів економічного факультету спеціальності «Економіка підприємства», а також викладачів кафедри економіки і підприємництва на чолі з д.е.н., професором, завідувачем кафедри Шарко М.В.

Засідання конференції відкрила професор Шарко М.В., яка у своєму виступі зазначила важливість участі студентської молоді у процесах, пов’язаних з економічним розвитком підприємств України.

X студентська конференція стала доброю можливістю презентувати результати власних наукових досліджень, почути критичні зауваження та обмінятися новітньою науковою інформацією. Студенти підготували ґрунтовні доповіді, активно дискутували та обговорювали проблеми економічного розвитку підприємств України.

У доповідях учасників конференції були порушені такі актуальні питання як: регіональний огляд стану харчової промисловості України та напрями підвищення конкурентоспроможності підприємства харчової галузі; особливості формування прибутку на підприємствах молочної галузі; кількісна оцінка ризиків при виборі туристичної подорожі; аналіз кадрової безпеки підприємства; засоби ефективного управління витратами підприємства; формування мотивації трудової діяльності на підприємстві; ціноутворення в Україні у сучасних ринкових умовах та інші. Доповіді були підготовлені на високому творчому й інтелектуальному рівні та супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Конференція тривала понад 3 години з перервою на каву. За матеріалами студентської науково-практичної конференції буде опубліковано збірник «Проблеми економіки підприємств Херсонського регіону».

Усім учасникам Х студентської наукової конференції «Проблеми економіки підприємств Херсонського регіону» бажаємо невичерпного натхнення у науковому пошуку, студентського завзяття на ниві економічної науки, нових креативних ідей та їх успішної реалізації. Нехай усі наукові починання будуть успішними!