Головна

Про університет / Новини університету / Переконлива перемога дизайнерів на «Fabrika Fashion Weekend 2015»

Переконлива перемога дизайнерів на «Fabrika Fashion Weekend 2015»

20 лютого в ТРЦ «Fabrika» відбулося грандіозне відкриття регіонального проекту «Fabrika Fashion Weekend 2015».

Конкурс був організований з метою розвитку та підтримки молодих талантів, якими так багатий світ української моди.

Участь у Конкурсі дала шанс молодим дизайнерам продемонструвати свій творчий потенціал фахівцям і шанувальникам моди, привернути увагу засобів масової інформації.

У конкурсній програмі взяли участь 32 молодих дизайнера з Херсонського національного технічного університету та Миколаївського філіалу Київського національного університету культури і мистецтв.

Творчі пошуки молодих модельєрів оцінювало компетентне журі: Корольова Ірина Володимирівна - заступник генерального директора ХОАМДТ ім. М.Куліша, заслужений діяч мистецтв України, Кузнєцов Сергій Володимирович - проректор Херсонського державного університету, Чепелюк Олена Валеріївна - доктор технічних наук, професор, завідуюча кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету, Олег Стрюченко - власник журналу COOLBABA, Руслана Верлос - дизайнер (м.Київ), Божена Ноговіцина - креативний дизайнер (м.Київ) та Ірина Хомякова - представник косметичного бренду INGLOT.

У перший конкурсний день FFW творчу програму відкривала колекція «Слава Україні!», яка була створена спільно Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром ім. М.Куліша та кафедрою дизайну Херсонського національного технічного університету. Колекція присвячена нашому героїчному народові. Автором колекції є Юлія Москалюк - студентка третього курсу кафедри «Дизайн» ХНТУ, що навчається за спеціалізацією «Дизайн одягу та текстилю».

Для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем екології, студенти кафедри дизайну ХНТУ створили ряд колекцій з матеріалів, що були у вжитку або що не використовуються при виробництві одягу. Жодна з представлених моделей не була виконана з готового матеріалу. Були використані як відомі техніки отримання авторських полотен (валяння, клаптиків шиття, синель, рапан), так і розроблені студентами у процесі навчання в університеті (суперсекретні технології). За уявною простотою ховається величезна праця.

Роботи оцінювалися у трьох номінаціях:

  • «Колекція від творчої групи»;
  • «Авторська колекція»;
  • «Образ від автора».

Абсолютно всі учасники конкурсу «Art Fest Design» отримали пам'ятні дипломи, а призові номінації розподілилися наступним чином:

Колекції творчих груп:

- Лауреат 1 премії - колекція «Зворотній зв'язок», автори - студент ХНТУ Микула Вероніка, Берник Аріна і Москалюк Юлія;

- Лауреат 2 премії - колекція «Стрімка Мальва», автори - команда дизайнерів миколаївської філії КНУКіМ;

- Лауреат 3 премії - колекція «Сапфір», автори - студенти ХНТУ Карнажіцкая Оксана, Терехова Наталя та Костюніна Тетяна.

Кращі авторські колекції:

- Лауреат 1 премії - колекція «Рукавичка», автор – студентка ХНТУ Привод Вікторія;

- Лауреат 2 премії - колекція «Народжена з піни морської», автор – студентка ХНТУ Дуляницькая Людмила;

- Лауреат 3 премії - колекція «Русалки з острова Лайззо», автор – студентка ХНТУ Котікова Злата.

Кращі образи від дизайнерів:

- Лауреат 1 премії - образ «Гусениця», автор – студентка ХНТУ Васильченко Тетяна;

- Лауреат 2 премії - образ «Журавлина в цукрі», автор – студентка ХНТУ Карножицька Оксана;

- Лауреат 3 премії – образ «Українська Коломбіна», автор – студентка ХНТУ Голубєва Анна.

Гран-прі фестивалю отримав образ «Лагат Саградо» від Дуляницької Людмили, яка крім дипломів отримала ще й спеціальний подарунок від косметичного бренду «INGLOT».

Дизайнери, чиї колекції на думку експертів становили найбільшу художню цінність, відповідали актуальним трендам, але у той же час відрізнялися новизною і креативністю, отримали призи від партнерів заходу. Зокрема, автори колекції «Зворотній зв'язок» були запрошені на майстер клас від косметичного бренду «INGLOT» та отримали пропозицію проведення професійної фотозйомки своїх костюмів.

Крім того, в межах заходу було організовано розгорнуту виставку творчих робіт студентів кафедри дизайну ХНТУ. Тут можна було побачити роботи з гіпсу, дерева, також макети інтер’єрів та авторські пакування. Таким чином були представлені різні напрямки дизайну, за якими здійснює підготовку кафедра – дизайн інтер'єру, графічний дизайн, дизайн одягу та текстилю. Анімаційний дизайн презентував роботи студентів на екранах, які було розміщено по обидва боки від подіуму.

Таким чином, відвідувачі мали можливість зануритися у живу творчу атмосферу дизайн-індустрії.