Головна

Про університет / Новини університету / Студенти ХНТУ влаштували свято для дітей-сиріт Старозбур’ївської школи-інтернату

Студенти ХНТУ влаштували свято для дітей-сиріт Старозбур’ївської школи-інтернату

12 жовтня 2014 р. відбулась благочинна поїздка студентів ХНТУ до Старозбур’ївської школи-інтернату, організована профкомом студентів та аспірантів ХНТУ за сприяння гуртожитків №1 та №2.

Нам, цілком благополучним людям, які виросли у повноцінних родинах, важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка росте без батьківської любові та піклування. Ця дитина стає майже безпорадною істотою, залишаючись наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це мала уособлювати родина, якої у крихітки не існує…Саме тому благодійність для студентства та працівників ХНТУ вже стала доброю традицією. Допомога дітям – один з пріоритетних напрямків в діяльності відділу з організації виховної роботи студентів, студентської ради та профкому студентів та аспірантів ХНТУ.

Протягом року студентами Херсонського національного технічного університету постійно організовувалися різноманітні акції, основною метою яких було, насамперед, зібрання коштів та приготування подарунків для дітей-сиріт, а також забезпечення їх речами першої необхідності. До інтернату було відправлено багато дитячих речей та іграшок, зібраних силами студентів і викладачів ХНТУ, а також закуплено солодощі та канву.

Студенти, які долучилися до такої благородної справи, подарували справжнє свято вихованцям інтернату. Для малечі було підготовлено розважальну програму, яка включала в себе різноманітні конкурси, спортивні змагання, вокальні номери тощо.

Цього року студентам нашого вузу спільними зусиллями вдалося подарувати віру у чудо, радість та щастя тим, хто цього справді потребує. Самі волонтери відчували себе дуже щасливими від того, що дарують таку радість дітям. Разом із дітлахами студенти грали в веселі ігри, обмінювались гарними емоціями, а головне – дарували їм своє тепло та увагу! Цікаві та корисні подарунки, гарний настрій та безліч посмішок подарували наші студенти вихованцям Старозбур’ївської школи-інтернат. Профком переконався у тому наскільки талановиті і різносторонньо розвинені діти живуть у цьому інтернаті. Один із вихованців без попередньої підготовки порадував публіку своїм танцювальним номером, а учениця 7 класу Чепок Альона подарувала ХНТУ власноруч вишиті рушник та картину з народною тематикою.

Наприкінці свята студенти запропонували дітям залишити привітання університету з нагоди святкування 55-річного ювілею. Так, дітлахи залишили відбитки своїх долоньок не лише на папері, а й на автомобілі, який привіз студентів до інтернату. Саме це і стало кульмінацією свята, тож повернутися в Херсон непоміченими не було змоги.

Незважаючи на таку нетривалу за часом зустріч, студенти чітко усвідомили, що вони змогли подарувати ще один щасливий день для діточок, позбавлених батьківського тепла та турботи, подарувавши дітям свято, усмішки і подарунки. Тож давайте завжди пам’ ятати про таких діток, адже такі зустрічі можуть бути найбільшою радістю у їхньому житті.

Проведення такого роду заходів є знаком нашої дорослої уваги до тих, кому бажаємо справді щасливого і доброго майбутнього. Безперечно, нам щиро хочеться, щоб майбутнє таких дітлахів було справді кращим за сьогодення і ми прагнемо, щоб кожна дитина в нашій країні відчувала себе щасливою і мала шанс на повноцінне майбутнє. Не залишаймося і надалі осторонь цієї проблеми! Дякуємо всім за достойний приклад безкорисливості, доброчинності та милосердя. Завдяки таким вчинкам вдалося ще раз засвідчити, що спільними зусиллями можна творити справжні чудеса!