Головна

Про університет / Новини університету / В ХНТУ відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

В ХНТУ відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

26 вересня 2014 року першокурсники ХНТУ пройшли урочисту посвяту в студенти й заприсяглися завзято вчитися, плідно працювати для того, щоб незабаром стати висококласними професіоналами своєї справи.

Херсонський національний технічний університет – це велика дружна родина, яка об'єднала різних людей у єдине ціле. У нас панують довіра і повага, а мудрі викладачі-наставники передають багатогранний досвід і наукові здобутки своїм учням.

Традиційно свято розпочалося із внесення прапорів нашої держави, університету та виконання Державного Гімну України. Родзинкою свята стало виконання університетським хором студентського гімну «Гаудеамус».

Першокурсників зі сцени привітав Ректор університету – Юрій Миколайович Бардачов. У своєму виступі він зазначив: «Я дуже радий бачити сьогодні Вас у цій залі! Ви ступили на шлях вищої освіти у надзвичайно непростий час. Я щиро вірю, що через 5 років, коли ви отримаєте дипломи про вищу освіту, наша країна зміниться, і кожен із вас знайде достойне місце у житті та буде потрібний нашій державі! Щасти вам!»

З теплими напутніми словами до першокурсників звернувся і перший проректор Юрій Георгійович Розов. «Дорогі першокурсники, я щиро вітаю усіх вас з тим, що ви стали частиною нашої дружньої університетської родини. Я впевнений, що кожен із вас у стінах університету знайде добрих наставників, гарних друзів та здобуде добрі знання», – сказав Юрій Георгійович, звертаючись до першокурсників.

По завершенню виступу Ю.Г. Розов вручив двом студентам першого курсу університету – Володимиру Журавльову та Анні Костюніній – символічний «ключ від Країни знань».

У цей знаменний день багато теплих слів і побажань було висловлено і почесними гостями урочистої церемонії, а саме: депутатом обласної ради, головою постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, культури, молоді, спорту та взаємодії із засобами масової інформації Артемом Олександровичем Кияновським та депутатом міської ради В’ячеславом Васильовичем Яременко.

А.О. Кияновський прийшов не лише привітати першокурсників з посвятою, а й відзначити грошовими преміями за активну громадську позицію студентів-активістів університету – голову Студентської ради Романа Ткаченка та «золотий голос» університету Тетяну Борхаленко.

Свої теплі привітання першокурсникам висловив д.і.н., професор, завідувач кафедри історії України та педагогіки Віктор Дмитрович Сусоров. Професор побажав студентам-першокурсникам знайти своє призначення не лише у навчанні, але й у бурхливому студентському житті.

Роман Ткаченко, Голова Студенської ради університету, також привітав першокурсників університету із початком їхнього студентського життя, а також урочисто зачитав текст Клятви, яку на вірність найкращим традиціям університету всі дружно повторили. Мить, коли всі першокурсники виголошували слова клятви, безсумнівно, стала для них незабутньою, адже вони влились у дружню студентську сім’ю, щоб упродовж років навчання в ХНТУ опановувати невичерпний світ науки і стати висококваліфікованими спеціалістами своєї галузі. Це – данина давнім традиціям Херсонського національного технічного університету, адже пройти посвяту – означає стати гідним наслідувачем цих традицій, стати гідним честі називатися студентом ХНТУ. Саме цього дня, склавши присягу, першокурсники стали на крок ближче до здійснення мрій, поставлених цілей та досягнення успіху в професійній сфері.

Старші студенти університету продемонстрували першокурсникам свої пісенні та танцювальні таланти. Зокрема, зі сцени лунали чудові музичні композиції у виконанні Тетяни Борхаленко, Тетяни Довженко, Інни Бордачової, вокального ансамблю «Весняночка», а дівчата з хореографічного колективу «Smile» затанцювали запальний танок у стилі хіп-хоп.

Попереду у студентів – наполеглива праця, перемоги та подолання перешкод, і кожен студент з гідністю носитиме високе звання студента ХНТУ! Тож бажаємо всім їм досягти своєї мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів, реалізувати у стінах нашого університету свої таланти.