ХНТУ виховує чемпіонів!

Славними спортивними традиціями живе та примножує свої здобутки сім’я Херсонського національного технічного університету. Ми пишаємося спортивними перемогами нашого вузу, а вони досить значні! Так, у нашому вузі навчається неодноразовий призер всеукраїнських змагань, член збірної України з веслування на байдарках і каное – Володимир Губеня.

У свої 18 років студент 3 курсу спеціальності «Дизайн» факультету кібернетики та інформаційних технологій досягнув надзвичайних успіхів, прославляючи наше місто та рідний університет на міжнародних та всеукраїнських змаганнях та чемпіонатах з веслування.

Тільки цього року Володимир взяв участь у багатьох змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів, де показав високі результати!

Так, з 23 по 27 квітня 2014 року в м. Дніпропетровську в Кубку України з веслування на байдарках і каное пам'яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської брала участь збірна команда Херсонської області. У змаганнях взяли участь близько 150 спортсменів з 19 областей України. Студент нашого університету – Володимир Губеня – також прийняв участь у змаганнях, увійшовши до складу команди області, та виборовши III місце в байдарці-двійці на дистанції 200 м серед чоловіків.

На Чемпіонаті України серед юніорів 1996-1997 р. н. та молоді до 23 років з веслування на байдарках та каное (18-22 травня 2014 р., м. Дніпропетровськ) наш спортсмен теж показав достойні результати, посівши 2 місце у байдарці-двійці на дистанції 200 м серед чоловіків, 3 місце у запливі на байдарці-четвірці на дистанції 1000 м та виборовши бронзу в одиночному запливі на 200 м., що і дозволило Володимиру взяти участь у Чемпіонаті Європи серед юніорів.

На Чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді до 23-х років з веслування на байдарках і каное, який проходив з 26 по 29 червня 2014 року в м. Монтес-Ен-Ювелінес (Франція), Володимир був одним із 36 членів української команди. Наш спортсмен, будучи наймолодшим юнаком серед учасників свого запливу, дійшов аж до півфіналу з одиночного запливу на дистанції 200 метрів на байдарці. "Це моя перша участь у міжнародних змаганнях такого високого ґатунку. Буду продовжувати йти до залікової мрії і гідно представляти нашу країну на міжнародному рівні", - підкреслив Володя.

Одразу після повернення з Франції, Володимир Губеня взяв участь у Чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное серед вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації, який проходив з 4 по 6 липня в місті Дніпропетровську, де посів перше місце у байдарці-двійці на дистанції 200 м серед чоловіків та 2 місце в одиночному запливі на 200 м.

Також цього року наш веслувальник вперше взяв участь у VI світовій студентській першості, яка проходила 14-17 серпня у Мінську (Республіка Білорусь). Серед 250 студентів-спортсменів, які взяли участь у чемпіонаті, наш Володя посів 5 місце у заїзді на байдарці-четвірці на дистанції 200 м та 7 місце у запливі на байдарці-двійці на 200 м.

Наш спортсмен не міг повернутися без медалей і з Командного чемпіонату України серед областей з веслування на байдарках і каное, який проходив у м. Полтава з 19 по 22 серпня. Там Володимир виборов золото в одиночному заїзді на дистанції 200 м. і бронзу у запливі на байдарці-двійці на 200 м.

Такі високі результати, як зауважив сам Володя, він досягає не лише наполегливою працею та виснажливими тренуваннями, а й завдяки всебічній підтримці та цінним порадам своїх компетентних тренерів – Дмитра Валерійовича Пазухіна та Георгія Тимофійовича Корюхіна.

Нам дуже приємно констатувати той факт, що нашого студента-спортсмена завжди активно підтримує керівництво університету. Так, ректор Юрій Миколайович Бардачов підтримав Володю фінансово під час поїздки у Францію на Чемпіонат Європи серед юніорів та молоді до 23-х років з веслування на байдарках і каное. Також за його ініціативою допомогу надали і деякі банкові установи нашого міста – «Приват Банк» та банк «Аваль». Також Володимира підтримав і директор автохолдингу «Тойота Херсон» Валерій Михайлович Баршков. Наш юний спортсмен надзвичайно вдячний їм усім за те, що завдяки їхній допомозі він отримав шанс не лише гідно представити країну на такому високому рівні, а й здійснювати свої мрії, відчувати себе потрібним рідному університету та місту.

Ми надзвичайно вдячні нашому студенту-призерові за те, що він блискуче поєднує навчання з напруженими тренуваннями та гідно представляє нашу державу, рідне місто та університет на найвищому спортивному рівні. Колектив ХНТУ щиро вітає Володю та бажає йому тільки успішних запливів як у спорті, так і по життю!