Україна – єдина країна!

На жаль, цьогорічне свято Знань потьмарене трагічними подіями на Сході нашої держави, де триває криваве протистояння, розв’язане проросійськими сепаратистами і зовнішнім агресором.

Кількість жертв цих страшних подій, у тому числі серед мирного населення, сягає сотень. Ми захищаємо свою праведну справу, свій доленосний вибір – жити і працювати у вільній країні, стати повноправним членом європейської сім’ї народів. Саме тому тема першого заняття зі студентами звучала так: «Україна – єдина країна».

Його метою було формування у студентів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.

Для студентів усіх факультетів, без винятку, були проведенні «уроки» мужності, на яких вони мали змогу обговорити проблеми сучасної України, а саме мужність українських військових та добровольців, їхню готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян.

Цього дня до нашого університету завітав випускник ХНТУ 2012 р., а на сьогоднішній день учасник бойових дій на сході нашої країни. Юнак всього на декілька днів приїхав у відпустку, проте з радістю завітав до свого рідного університету, аби з перших вуст розповісти молоді про безстрашну боротьбу за нашу єдність та суверенітет, яка розгорнулася у східних регіонах України. Він – живий свідок тих страшних подій, які сьогодні ятрять душу кожного українця. Студенти, з якими зустрівся наш гість, мали змогу відверто та в неформальній обстановці поспілкуватися з юним героєм, який ще два роки тому був таким же безтурботним студентом, як і вони, а сьогодні юнак у свої 24 роки вже побував у самому пеклі війни, бачив на власні очі смерть друзів та вчився виживати у складних польових умовах.

Студенти з неабиякою цікавістю слухали розповіді юного героя, ставили безліч питань, на які отримували відверті відповіді. Кожен з них, мабуть, у душі молився, щоб ця війна не дійшла і до їхніх домівок, а зробити це ми можемо лише об’єднавши всі свої зусилля та можливості у боротьбі з ворогом. Ми підтримували і надалі підтримуватимемо наше українське військо, яке нині героїчно бореться за суверенітет і територіальну цілісність, свободу і незалежність нашої Батьківщини, за наше майбутнє і майбутнє наших дітей.

Ми щиро переконані, що здібності, талант, високі патріотичні почуття наших студентів стануть запорукою нових визначних успіхів, котрими пишатиметься наша вільна та незалежна Україна.