СТАЖУВАННЯ CISEP

19 жовтня 2017 року закінчилося стажування в межах проекту CISEP – Civic School for Sound EU Practice – Громадська школа дієвих практик ЄС. Організатори школи – Інститут Європейської політики та ГО «Громадська палата України» – за сприяння Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини надали учасникам безліч можливостей для інтерактивного навчання: 3 модулі по 4 дні, 75 годин плідного спілкування з експертами та досвідченими, а, головне, проактивними колегами подарували нову якість знань за тематикою двосторонньої координації між Україною та ЄС у питанні імплементації Угоди про Асоціацію та Поглибленої та Всеохопної Зони Вільної Торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

У заході взяв участь доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, к.т.н., доцент Микола Олександрович Дурман.

Організаторам – Мартіну Стейну з німецької сторони та Наталії Жебрик з української сторони – удалося створити неймовірно дружню і водночас фахову атмосферу, що спонукала до активного обміну знаннями та ідеями. На окрему подяку заслуговують тренери: експерт Олександр Сущенко, радник Міністерства закордонних справ України Світлана Зайцева, адвокат Дмитро Захарець, голова профспілки працівників малого та середнього бізнесу В’ячеслав Рой та Генеральний Консул Федеративної Республіки Німеччини Вольфганг Мессингер.

У своїй заключній промові Генеральний Консул В. Мессингер зазначив: «Шановні учасники стажування CISEP! Кожен з вас – це неймовірно цікава та яскрава особистість, яка щодня робить внесок у просування своїх міст та рідної країни до кращого майбутнього. Нехай на цьому шляху завжди щастить, і вас ніколи не полишають удача та натхнення!».

Кожен з учасників стажування отримав відповідний сертифікат, у якому зазначено, що особа, яка його має, є спеціалістом з розширеної інтеграції та Асоціації Україна – ЄС.