Головна

Структура / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура / НОВИНИ КАФЕДРИ / ОБГОВОРЕННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ "ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ СТАТУСУ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД"

ОБГОВОРЕННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ "ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ СТАТУСУ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД"

25 жовтня 2017 року в приміщенні Херсонської обласної державної адміністрації відбулася цікава розмова за круглим столом з обговорення законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання статусу депутатів місцевих рад", організована Фондом громади Херсона "Захист".

Учасниками Заходу стали херсонці з числа громадських діячів, учених херсонських ВНЗ, депутатів обласної, міської та районних у місті рад, юристів, журналістів.

У круглому столі взяли участь представники Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Ірина Ляшко, головний консультант секретаріату Комітету, та Лідія Шкуріна, позаштатний консультант Комітету.

Від Херсонського національного технічного університету в круглому столі взяли участь завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І.П. Лопушинський та доцент цієї ж кафедри кандидат наук з державного управління, доцент Л.П. Оленковська, які під час своїх виступів ґрунтовно проаналізували запропоновані зміни до законодавчих актів України та внесли слушні пропозиції до проекту Закону.

Під час обговорення учасники Заходу зосередили свою увагу на актуальних питаннях, пов’язаних із законодавчим унормуванням питань щодо посилення відповідальності депутатів перед виборцями, удосконалення процедури їхнього відкликання за народною ініціативою, визначення шляхів інформування членів громади про діяльність обранців тощо.

Результатом активної дискусії та відвертого обміну думками стало напрацювання низки пропозицій та зауважень до законопроекту, які найближчим часом буде узагальнено і передано для розгляду в профільному парламентському Комітеті.

ОБГОВОРЕННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ "ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ СТАТУСУ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД"