НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР «ОСНОВИ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ»

23 червня 2017 року відбувся навчальний семінар-практикум «Основи стратегічного планування» за підтримки програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку». Семінар проводився для голів, секретарів та головних бухгалтерів об’єднаних територіальних громад Миколаївської області.

У роботі семінару взяв участь доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування к.т.н., доцент Дурман Микола Олександрович.

Доповідач розповів про теоретичні засади та практичних досвід запровадження стратегічного планування під час підготовки стратегій розвитку територіальних громад на прикладі інших областей України. Також було розкрито питання запровадження принципів децентралізації при об’єднанні територіальних громад, а також виклики і практичні кроки до їх подолання.

Учасники семінару звернули увагу на те, що для запровадження нових підходів у публічне управління, особливо на місцевому рівні, слід проводити більше навчальних заходів, а також запроваджувати дистанційну та заочну освіту для посадових осіб місцевого самоврядування.