Новини кафедри

УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ “ВІДНОВЛЕННЯ ГРОМАД: ПЛАН ДІЙ”

24 березня 2023 року професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування д.держ.упр., професор Микола Дурман взяв участь у засіданні Міжнародної конференції “Відновлення громад: план дій”. Основним організатором заходу виступив проєкт “Надання експертної та технічної допомоги уряду та обласним адміністраціям у розробці та реалізації планів відновлення”, який впроваджується Центром економічної стратегії за підтримки Уряду Великої Британії. Центр економічної стратегії – неурядовий дослідницький центр з питань економічної політики, заснований у травні 2015 року. Завдання ЦЕС – підтримка реформ в Україні з метою досягнення стійкого економічного зростання. Центр здійснює незалежний аналіз найбільш важливих аспектів державної політики, а також працює над посиленням громадської підтримки реформ.

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ЛАРИСИ ОЛЕНКОВСЬКОЇ

24 березня 2023 року доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Лариса Оленковська провела відкрите заняття для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» з дисципліни «Територіальна організація влади» на тему «Утворення та функціонування військових адміністрацій: забезпечення балансу інтересів держави і громади».

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРІВ КАФЕДРИ В ПРОЄКТІ NED «ПОСИЛЕННЯ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ»

Науково-педагогічні працівники кафедри державного управління і місцевого самоврядування Іван Лопушинський та Вікторія Філіппова на запрошення Інституту Політичної Освіти (м. Київ) узяли участь у навчанні старост з різних регіонів України, що проходило в межах реалізації проєкту «Посилення місцевої демократії» за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (США).

ВІДКРИТА ПАРА ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ОЛЕНИ ДУРМАН

23 березня 2023 року відбулось відкрите заняття, яке проводила доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Олена Дурман.

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ В КРУГЛОМУ СТОЛІ «НОВІ ТЕНДЕНЦІЇ У ПІДГОТОВЦІ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

23 березня 2023 року на чолі із завідувачем кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету д. держ. упр., професором, заслуженим працівником освіти України Іваном Лопушинським науково-педагогічні працівники професор кафедри д. держ. упр., професор, заслужений працівник освіти України Микола Дурман, професор кафедри д. держ. упр., професор Вікторія Філіппова, доцент кафедри к. е. н., доцент Марина Губа, доцент кафедри к. філол. н., доцент Володимир Демченко, провідний фахівець кафедри Наталія Кретова взяли участь у круглому столі «Нові тенденції у підготовці здобувачів освіти за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ У РОБОТІ VIII РЕГІОНАЛЬНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ В УМОВАХ НОВИХ ВИКЛИКІВ В ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ»

23-24 березня 2023 року на чолі із завідувачем кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету д. держ. упр., професором, заслуженим працівником освіти України Іваном Лопушинським науково-педагогічні працівники професор кафедри д. держ. упр., професор, заслужений працівник освіти України Микола Дурман, професор кафедри д. держ. упр., професор Вікторія Філіппова, доцент кафедри к. філол. н., доцент Володимир Демченко, доцент кафедри к. держ. упр., доцент Олена Дурман, доцент кафедри к. е. н., доцент Марина Губа, доцент кафедри к. держ. упр., доцент Оксана Проніна, провідний фахівець кафедри Наталія Кретова взяли участь у роботі VIII регіональної науково-практичної конференції «Публічне управління та адміністрування в умовах нових викликів в інформаційно-комунікаційному просторі» (з міжнародною участю), організованої Комунальним закладом вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти».

ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ З РОБОТОДАВЦЯМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

14 березня 2023 року в онлайн-форматі пройшло спільне засідання катедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету з радою роботодавців спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

ЗАПОЧАТКУВАННЯ МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ «УЧАСТЬ ГРОМАДЯН ТА СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ ЯК КЛЮЧОВІ ФАКТОРИ В РОЗБУДОВІ СТАЛИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД: УСПІШНІ ПРАКТИКИ ЄС ДЛЯ УКРАЇНИ»

Упродовж 2023 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський разом з науково-педагогічними працівниками Полтавського державного аграрного університету братиме участь у реалізації міжнародного проєкту програми Еразмус +, напряму Жан Моне «Citizen participation and social dialogue as key factors in the development of sustainable territorial communities: EU best practices for Ukraine» / «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України» № 101085535 - SuTCom - ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH (Грантова Угода № 101085535 - SuTCom).

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ГУБИ М.І. НА ТЕМУ «ПРОЗОРІСТЬ І ВІДКРИТІСТЬ ОРГАНІВ ВЛАДИ»

13 березня 2023 року відбулась відкрита онлайн лекція доцента кафедри державного управління і місцевого самоврядування М.І. Губи з дисципліни «Взаємодія в публічному управлінні» на тему «Прозорість і відкритість органів влади» для студентів 2 курсу освітньої програми «Публічне управління та адміністрування» бакалаврського рівня вищої освіти.

ФЕЙКИ В СУЧАСНОМУ СВІТІ ТА ЯК ЇХ РОЗПІЗНАТИ

9 березня 2023 року студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» разом з викладачами кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету взяли участь в онлайн заході на тему «Фейки в сучасному світі та як їх розпізнати».

МІЖНАРОДНИЙ ПРОЄКТ DAAD-2023 «КОНФЛІКТИ В КОНТЕКСТІ ДОПОМОГИ БІЖЕНЦЯМ»

08 березня 2023 року в режимі онлайн проведено чергову зустріч учасників Міжнародного проєкту DAAD-2023 «Конфлікти в контексті допомоги біженцям».

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ІВАНА ЛОПУШИНСЬКОГО У СТРАТЕГІЧНОМУ ФОРУМІ «МАЙБУТНЄ КРИМУ»

03-07 березня 2023 року завідувач катедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський як експерт з питань державного управління та місцевого самоврядування взяв участь у роботі Стратегічного форуму «Майбутнє Криму», що проходив у Закарпатській області.

ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ -ЧЛЕНІВ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

Упродовж лютого 2023 року на базі комунального закладу Херсонської обласної ради «Мала академія наук» в онлайн-режимі відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ВІКТОРІЇ ФІЛІППОВОЇ ТА АСПІРАНТІВ У МІЖНАРОДНОМУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ КРУГЛОМУ СТОЛІ «КРИМ – ЦЕ УКРАЇНА: СТРАТЕГІЯ ДЕОКУПАЦІЇ ТА РЕІНТЕГРАЦІЇ»

24 лютого 2023 року професор катедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор Вікторія Філіппова разом із здобувачами катедри третього (освітньо-наукового рівня) вищої освіти взяла участь у роботі Міжнародного науково-практичного круглого столу «Крим – це Україна: стратегія деокупації та реінтеграції», що проходив на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

УЧАСТЬ НПП КАФЕДРИ В РОБОТІ СЕМІНАРУ ДЛЯ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД УКРАЇНИ

23-25 лютого 2023 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський та професор кафедри доктор наук з державного управління, професор Вікторія Філіппова на запрошення Інституту Політичної Освіти (м. Київ) як експерти з бюджетних питань узяли участь у навчанні 50 депутатів місцевих рад України різних рівнів.