НОВИНИ КАФЕДРИ

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ХНТУ В ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КРУГЛОМУ СТОЛІ «ДЕРЖАВНО-ГРОМАДСЬКЕ ПАРТНЕРСТВО В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПУБЛІЧНОЇ ПОЛІТИКИ»

23 червня 2023 року з нагоди відзначення в Україні Дня державної служби на базі Дніпропетровського університету внутрішніх справ відбувся ІІІ Всеукраїнський круглий стіл «Державно-громадське партнерство в процесі формування та реалізації публічної політики».

ВІТАЄМО КАФЕДРУ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ХНТУ!

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОГО ТА РЕГІОНАЛЬНИХ РЕЙТИНГІВ ЗВО ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ».

21 червня 2023 року з нагоди відзначення Дня державної служби в Україні на базі Національного університету «Одеська політехніка» в дистанційному форматі відбулася презентація загальнонаціонального та регіональних рейтингів закладів вищої освіти України за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» за 2023 рік.

ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ БАКАЛАВРІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 "ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ"

19-20 червня 2023 року в бакалавраті спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Херсонського національного технічного університету відбувся захист кваліфікаційних робіт бакалаврів 10-ма випускниками спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» (6 осіб денної та 4 особи заочної форм навчання).

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ДУіМС ХНТУ В МІЖНАРОДНОМУ КРУГЛОМУ СТОЛІ ДО ДНЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

Відповідно до Указу Президента України від 04 квітня 2003 року № 291/2003 в нашім державі щороку 23 червня, у День державної служби ООН, відзначається День державної служби України.

УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ "GOUVERNER EN TEMPS DE GUERRE"

15.06.2023 року на запрошення Національної школи публічного управління (ENAP) - закладу вищої освіти, що готує державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування для органів публічної влади провінції Квебек (Канада), професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Микола Дурман взяв участь у міжнародній конференції "Gouverner en temps de guerre" ("Публічне управління в умовах війни"). У першій частині своєї доповіді "One year of invasion and after? Public administration, education and science - problems and perspectives of international cooperation" зупинився на проблемах державного управління, що спричинені війною, та шляхам їх подолання.

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ІВАНА ЛОПУШИНСЬКОГО У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ДИСКУСІЙНОМУ КРУГЛОМУ СТОЛІ В ГІБРИДНОМУ ФОРМАТІ ЗА МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ

15 червня 2023 року завідувач катедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський узяв онлайн участь у Всеукраїнському дискусійному круглому столі в гібридному форматі за міжнародною участю «Удосконалення практично-орієнтованої підготовки фахівців публічної сфери», що відбувся на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ), з яким ХНТУ тривалий час має угоду про співпрацю.

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ВІКТОРІЇ ФІЛІППОВОЇ В РОБОТІ І МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ВИКЛАДАННЯ ОСВІТНІХ КОМПОНЕНТ СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНОГО СПРЯМУВАННЯ У ВИЩІЙ ШКОЛІ»

15 червня 2023 року професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ д. держ. упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА взяла участь у роботі І Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми викладання освітніх компонент соціально-гуманітарного спрямування у вищій школі».

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ДЕОКУПОВАНИМ ТЕРИТОРІЯМ

10 червня 2023 року координатор благодійної організації "Херсон нескорений", член ради роботодавців ХНТУ спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" доцент Володимир Клюцевський, який наразі перебуває в місті Івано-Франківськ, разом із завідувачем кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ, доктором наук з державного управління, професором, заслуженим працівником освіти України Іваном Лопушинським, що як внутрішньо переміщена особа зараз перебуває в своєму рідному селищі Високопілля на Херсонщині, переймаючись проблемами мешканців деокупованих територій, організували доставку до Високопілля гуманітарного вантажу загальним обсягом 650 кілограмів одягу, наданого мешканцями Івано-Франківська. Уклінно дякуємо франківцям та БО "Херсон нескорений" за надану допомогу жителям деокупованої територіальної громади!

В І Т А Є М О!

З нагоди відзначення в Україні Дня науки Грамотами Херсонського національного технічного університету нагороджено: доцента кафедри к. філол.н., доцента Володимира Демченка, т.в.о. завідувача кафедри д.держ.упр., професора, заслуженого працівника освіти України Миколу Дурмана, завідувача кафедри д.держ. упр., професора, заслуженого працівника освіти України Івана Лопушинського. Подяку оголошено доцентові кафедри, к.держ. упр., доценту Ларисі Оленковській. Вітаємо всіх нагороджених і бажаємо нових наукових здобутків та нових нагород!

УЧАСТЬ АСПІРАНТІВ КАФЕДРИ В РОБОТІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАУКОВО-ПРАКТИЧНОГО СЕМІНАРУ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ: ЗАГРОЗИ ТА ВИКЛИКИ»

31 травня 2023 року аспіранти кафедри державного управління і місцевого самоврядування на чолі із завідувачем кафедри доктором наук з державного управління, професором, заслуженим працівником освіти України Іваном ЛОПУШИНСЬКИМ та гарантом ОНП «Публічне управління та адміністрування» доктором наук з державного управління, професором Вікторією ФІЛІППОВОЮ взяли часть у роботі Всеукраїнського науково-практичного семінару «Публічне управління: загрози та виклики», який було організовано Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ «НАЙКРАЩІ ПРАКТИКИ КЛАСТЕРІВ УКРАЇНИ ТА БЛИЖНЬОГО ЗАРУБІЖЖЯ»

30 травня 2023 року відбувся круглий стіл «Найкращі практики кластерів України та ближнього зарубіжжя», який проводився Агенцією розвитку Південного регіону за сприяння Миколаївської торгово-промислової палати.

СТРАТЕГУВАННЯ ЯК ЗАПОРУКА РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

З початком повномасштабної російсько-української війни для всієї системи публічного управління в Україні настали важкі часи. Треба було перебудовувати всю систему публічних відносин, більшість управлінських процесів, у тому числі й фінансово-бюджетній сфері. При цьому система публічного управління (і органи державної виконавчої влади, і органи місцевого самоврядування, і громадський сектор) не була готова до роботи в умовах таких викликів, що торкнулися держави та всього суспільства.

ВЕБІНАР «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ ЯК ДІЄВИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ»

23 травня 2023 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету д.держ.упр., професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський узяв участь у вебінарі «Якість вищої освіти по-європейськи: чого чекати українським університетам?», організованому ГО «Прогресильні» та Національним агентством України із забезпечення якості вищої освіти. Захід було присвячено обговоренню Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення якості вищої освіти».

ВИСТУП З ПАТРІОТИЧНИМИ ПІСНЯМИ У ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИНАХ

Гурт «Криголам» за участю доцента кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Володимира Демченка виступає у військових частинах із патріотичними піснями.

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ІВАНА ЛОПУШИНСЬКОГО В ЗАСІДАННІ РАЗОВОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВЧЕНОЇ РАДИ

23 травня 2023 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України Іван Петрович Лопушинський як офіційний опонент узяв участь у засіданні разової спеціалізованої вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де було розглянуто та успішно захищено дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 281 "Публічне управління та адміністрування" Бондарем Володимиром Тимофійовичем на тему: "Публічна політика з розвитку мов національних меншин: порівняльний аналіз досвіду Республіки Польща та України".