НОВИНИ КАФЕДРИ

ДО ВІДОМА АВТОРІВ!

Херсонський національний технічний університет запрошує науковців, аспірантів, магістрантів, студентів, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та представників громадянського суспільства до публікування наукових статей у друкованому періодичному виданні «Вісник Херсонського національного технічного університету», що включено до переліку наукових фахових видань України (категорія «Б») (Наказ Міністерства освіти і науки України від 29 червня 2021 року № 735) галузі науки «Державне управління» спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування, яке виходить щокварталу.

В І Т А Є М О!

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 29 червня 2021 року № 735 (додаток 4) друковане періодичне видання "Вісник Херсонського національного технічного університету" включено до Переліку наукових фахових видань України (категорія "Б") галузі науки "Державне управління" спеціальності 281.

В І Т А Є М О!

Ковальську Наталю Михайлівну

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В ЗАГАЛЬНОУНІВЕРСИТЕТСЬКОМУ ЗАХОДІ

30 червня 2021 року науково-педагогічні працівники та студенти кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету на чолі із завідувачем кафедри доктором наук з державного управління, професором, заслуженим працівником освіти України взяли участь у лекції Почесного професора і мецената ХНТУ, голови німецької компанії «Шрайнер-груп» на тему: «Роздуми про минуле та сьогодення».

В І Т А Є М О!

Чирун Ольгу Петрівну

УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ «МЕТОДИ ТА ІНСТРУМЕНТИ СПІВПРАЦІ ВЛАДИ І БІЗНЕСУ ДЛЯ ВИРІШЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ПРОБЛЕМ»

15-16 червня 2021 року в місті Києві Центр міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ) за сприяння Національного агентства України з питань державної служби провів тренінг для тренерів «Методи та інструменти співпраці влади і бізнесу для вирішення соціально-економічних проблем».

ПІДПИСАННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ

25 червня 2021 року між Нідерландською Бізнес Академією (м. Бреда, Королівство Нідерланди) та Херсонським національним технічним університетом (м. Херсон, Україна) було підписано меморандум про співпрацю.

ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА ІВАНА ЛОПУШИНСЬКОГО В КЛАСИЧНОМУ ПРИВАТНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

23 червня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління. професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував у відрядженні в Класичному приватному університеті (м. Запоріжжя).

ВИПУСК БАКАЛАВРІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

15 червня 2021 року на кафедрі державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету відбувся захист кваліфікаційних робіт бакалавра 9-ма випускниками спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» (6 осіб денної та 3 особи заочної форм навчання).

МІЖУНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ У ГАЛУЗІ ЗНАНЬ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

02 червня 2021 року відбувся міжуніверситетський круглий стіл з актуальних питань підготовки фахівців у галузі знань «Публічне управління та адміністрування». Організаторами круглого столу виступила кафедра державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету. Учасниками заходу стали навчальні заклади, що уклади з ХНТУ договір про співпрацю, - Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка та Криворізький національний університет.

УЧАСТЬ КЕРІВНИЦТВА КАФЕДРИ ХНТУ В ІНФОРМАЦІЙНІЙ ОНЛАЙН-СЕСІЇ "ФОРМУВАННЯ КОНКУРСНИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ – УЧАСНИКАМИ КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ВИКОНАВЦІВ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ"

01 червня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, д. держ. упр., професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський та заступник завідувача кафедри – професор кафедри, д. держ. упр., доцент, заслужений працівник освіти України Микола Дурман узяли участь в інформаційній онлайн-сесії з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС).

ВІДЕОПРИВІТАННЯ УЧАСНИКАМ НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ, АСПІРАНТІВ ТА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ "МОЛОДІЖНОГО СОЦІОЛОГІЧНОГО ФОРУМУ НТУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ"

28 травня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський підтримав відеопривітанням перший комунікативний захід «Науково-теоретичну конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених «Молодіжного соціологічного форуму НТУ «Харківський політехнічний інститут».

УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ 3-го КУРСУ АНАСТАСІЇ ГОЛОВОЇ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ЕЛЕКТРОННОГО УРЯДУВАННЯ

Упродовж 18-19 травня 2021 року в базовому закладі КПІ ім. Ігоря Сікорського проходила студентська олімпіада з навчальної дисципліни «Електронне урядування» в онлайн-форматі. До участі було запрошено студентів, які зацікавлені в розвитку електронного урядування та електронної демократії в Україні. Цього року в заході брали участь студенти з усіх спеціальностей та закладів вищої освіти.

В І Т А Є М О!

2021 року в київському видавництві «Ліра-К» за науковою редакцією Т. Шаравари вийшла друком колективна монографія «Політичні трансформації сучасного суспільства» (216 с.).

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ В МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

20-21 травня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський та доцент кафедри кандидат філологічних наук, доцент В. М. Демченко взяли участь у IV Міжнародній науково-практичній конференції «Мова як засіб міжкультурної комунікації», що відбулася на базі ХНТУ.