НОВИНИ КАФЕДРИ

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ДУіМС У ЗАСІДАННІ РАЗОВОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВЧЕНОЇ РАДИ ЗІ ЗАХИСТУ ДИСЕРТАЦІЇ

29 січня 2024 року в.о.завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ, доктор наук з державного управління, професор Вікторія ФІЛІППОВА як офіційний опонент взяла участь у засіданні разової спеціалізованої вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

УЧАСТЬ У ЛЕКЦІЇ РАЙНЕРА КАТТЕЛЯ НА ТЕМУ "РОЛЬ ДЕРЖАВИ В РОЗВИТКУ ТА ІННОВАЦІЯХ"

18 січня 2024 року професор Вікторія ФІЛІППОВА разом з аспірантами кафедри державного управління і місцевого самоврядування відвідали онлайн-лекцію професора Райнера КАТТЕЛЯ, заступника директора Інституту інновацій та суспільного призначення (IIPP), Університетський коледж Лондона (UCL) на тему "Роль держави у розвитку та інноваціях".

ПРОЄКТ «НЕСКОРЕНІ ДІТИ ХЕРСОНЩИНИ. ВІДНОВЛЕННЯ»

13-14 січня 2024 року у місті Хмельницькому стартував проєкт «Нескорені діти Херсонщини. Відновлення». Херсонський національний технічний університет і Херсонська обласна військова адміністрація стали співорганізаторами проєкту, який був розроблений учасниками програми Міжнародного республіканського інституту (USAID) «Академія політичного лідерства». Тренерами проєкту стали Олег ПОЛОВЦЕВ - доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування, Олена ЗУБАЛЬ - студентка 2 курсу спеціальності 281 Публічне управління і адмінстрування ХНТУ, Олег АКІМЧЕНКОВ - магістр публічного управління та адміністрування, випускник кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ.

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ У ЖИТОМИРСЬКОМУ РЕГІОНАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

11 січня 2024 року в.о.завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д.держ.упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА на запрошення Житомирського регіонального центру підвищення кваліфікації Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради провела лекцію для державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

ІІ МІСЦЕ У НОМІНАЦІЇ «ПІДГОТОВКА МАГІСТРІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ»

Національне агентство України з питань державної служби визначило переможців конкурсу «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад»

ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 "ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ"

18-25 грудня 2023 року в магістратурі публічного управління та адміністрування Херсонського національного технічного університету відбувся захист кваліфікаційних робіт магістра випускниками спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» денної і заочної форм навчання.

АТЕСТАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ТРЕТЬОГО (ОСВІТНЬО-НАУКОВОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2023/2024 РОКУ

18 грудня 2023 року в Херсонському національному технічному університеті на засіданні кафедри державного управління і місцевого самоврядування в онлайн-режимі аспіранти першого - четвертого років навчання звітувалися про виконання освітньої компоненти освітньо-наукових програм та індивідуальних планів наукової роботи за І півріччя 2023/2024 року.

НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ДО КОРОЛІВСТВА НІДЕРЛАНДІВ

Доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Лариса ОЛЕНКОВСЬКА протягом 01-11 грудня 2023 року взяла участь у навчальному візиті на тему "Сталий розвиток через покращення місцевого самоврядування" до Королівства Нідерландів для посадових осіб органів місцевого самоврядування України в рамках Проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», що впроваджується Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією Міст України.

14-а ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА ЩОДО МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ: СТАН, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

07 грудня 2023 року, у День місцевого самоврядування на базі кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету в заочному форматі відбулася 14-а Всеукраїнська науково-практична конференція «Державна політика щодо місцевого самоврядування: стан, проблеми та перспективи».

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ У ЄДНАННІ НАВЧАННЯ З ПРАКТИКОЮ

Студент Херсонського національного технічного університету спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», головний фельдшер Комунального некомерційного підприємства «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради, Костянтин ТРУБІЄНКО взяв участь у симуляційному тренінгу від ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресурсітації) та екстреної медичної допомоги» за підтримки Европейської ради реанімації, фонда USAID та Projekt HOPE (Міжнародної організації з надання гуманітарної допомоги у сфері охорони здоров’я), який відбувся в м. Одеса.

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ДУІМС СТВОРЮЮТЬ ПРОЄКТИ ПО ВІДНОВЛЕННЮ ХЕРСОНЩИНИ

1-3 грудня 2023 року студенти кафедри ДУіМС Олена ЗУБАЛЬ, Аеліта Горбунова, випускниця бакалаврату Анастасія ГОЛОВА і випускник магістратури Олег АКІМЧЕНКОВ взяли участь у програмі Міжнародного республіканського інституту IRI «Підтримка молодих лідерів та активістів з прифронтової території».

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ В СЕМІНАРІ «ВІДКРИТЕ СУСПІЛЬСТВО ЧЕРЕЗ КУЛЬТУРУ ПАМʼЯТІ: НІМЕЦЬКИЙ ДОСВІД»

24-25 листопада 2023 року представники кафедри державного управління і місцевого самоврядування Вікторія ФІЛІППОВА, Лариса ОЛЕНКОВСЬКА, Марина ГУБА, Наталія КРЕТОВА взяли участь у роботі дводенного семінару «Відкрите суспільство через культуру памʼяті: німецький досвід».

УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ КАФЕДРИ В КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ УЧЕНИХ

23 листопада 2023 року студентка 2 курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Олена ЗУБАЛЬ взяла участь у роботі другої конференції молодих учених «Перспективи регіонального та місцевого розвитку» з доповіддю «Теоретико-методичні підходи до розробки типової структурної моделі органу публічної влади задля сталого розвитку територій і територіальних громад» (керівник д. держ. пр. наук, професор кафедри ДУіМС Олег ПОЛОВЦЕВ).

УЧАСТЬ У НАРАДІ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЄДКІ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 281 ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ

09 листопада 2023 року в.о.завідувача кафедри державного управління та адміністрування, д.держ.упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА взяла участь у нараді щодо підготовки до проведення ЄДКІ за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування, за участю представників МОН, НАДС, Науково-методичного центру ВФПО та закладів освіти, що готують фахівців за зазначеною спеціальністю

РОБОТА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ В ЯКОСТІ ЕКСПЕРТА НАЗЯВО

З 2 по 4 листопада 2023 року доцент кафедри Оксана ПРОНІНА взяла участь у роботі експертної групи, яка здійснювала акредитацію освітніх програм